Lor ve Labne Proses Ürünleri

...

    • Peynir teknesinin karıştırıcıları çift yönlü çalışır. Sağa dönerken karıştırma görevi görür, sola dönerken kesme görevi görür. Kesim görevi gören bıçaklardan biri dikey, diğeri yatay olarak imal edilmektedir. Kılavuzlu yatak, redüktör ve askı aktarımı ile yapılır.

    • Dimple plate (ısıtma duvarı) sacı peynir teknesinin gövdesinde bulunmaktadır. Isıtma, ısıtma duvarında dolaşan buhar ile sağlanır. Duvarda dolaşan buharın test basıncı 3 bar, uygulama basıncı ise 1,5 bardır. Tank gövdesinde pnömatik valf buhar girişi ve buhar kapanı adı verilen bir buhar kapanı bulunur.

    • Tank, platformdaki kutu profilden oluşturulmuştur. Platform tanka flanşlı bağlantı ile bağlanmıştır. Ayrıca operatörün kontrol ve kontrol için tırmanacağı bir mobil platform da bulunmaktadır. Operatörün kullandığı mobil platform, kaymayı önlemek için özel bir yüzeye sahip paslanmaz çelik sacdan yapılmıştır.

    • Tankın ürün çıkışında pratik ve kullanışlı büyük ölçekli hijyenik paslanmaz kelebek vana bulunmaktadır.

    • Tank üzerinde rögar kapağı ve kapağın içinde güvenlik sensörlü ızgara sistemi bulunmaktadır. Izgara açık konumda iken bıçakların çalışmaması için güvenlik sağlanır.

    • Tank üzerinde havalandırma bacası bulunmaktadır. Baca içerisinde ayrıca yabancı cisimlerin içeriye kaçmasını önlemek için delikli sac bulunmaktadır.

    • Peynir teknesinde 2 adet dönen CIP bilye bulunmaktadır.

    • Yüksek kapasiteli tanklarda peynir altı suyu çıkışını sağlamak için delikli sacdan yapılmış vakum pompası ile çalışan tahliye sistemi bulunmaktadır. Bu tahliye sistemi, karıştırma işlemi bittikten sonra otomatik olarak pıhtıya daldırılır ve vakum pompası sayesinde peynir altı suyunu emerek tanktan çıkarır.

    • Tanktaki pıhtı boşaltılırken tank gövdesinin öne eğilmesini sağlayan pnömatik bir piston vardır, böylece içeride ürün kalmaz.


Peynir İşleme Tankları

Peynir üretiminde kullanılan başlıca makinelerden biri olan peynir teknesi içine konulan sütün ısınmasını sağlar. İstenilen sıcaklığa ulaşıldığında içerisine maya ve diğer malzemeler ilave edilir, içindeki mikser sayesinde maya ve diğer bileşenler tank boyunca homojen bir şekilde karıştırılır. Daha sonra fermente süt Küp şeklinde kesebilen özel tasarlanmış kesici bıçaklar sayesinde fermente olmuş pıhtı kesilir. Pıhtı olgunlaştıktan sonra Kaşar oluşturur.

Open chat
Size nasıl yardımcı olabilirim.
3D Machine And Electronic Technologie Hoş Geldiniz.