Pompalar


Tüm döner loblu ve çevresel pistonlu pompalar aynı yapı prensibine göre tasarlanmıştır. Paralel miller (1) üzerine monte edilen iki yer değiştirme elemanı (3), bir dış dişli kutusu (5) tarafından desteklenmektedir. İki yer değiştirici (3), minimum radyal ve eksenel boşluklarla zıt yönde döner. Ne birbirlerine ne de çevreleyen pompa gövdesine dokunurlar. Şaftlar düz dişliler ile senkronize edilir. (4) Yer değiştiriciler (3), herhangi bir pozisyonda emme odasını basınç odasına karşı kapatacak şekilde şekillendirilmiştir. Bu sızdırmazlık, ek contalar veya valflerle değil, yalnızca boşlukla sağlanır. Çıkarılabilir pompa kapağı (2) pompa gövdesini kapatır ve önden kolay erişim sağlar.
1. Rotorlar döndüğünde girişteki hacim artar ve ürün pompaya aspire edilir.
2. Sıvı, rotor ve gövde (bölme) arasında pompa aracılığıyla taşınır.
3. Rotorlar arasındaki hacim azaltılır ve ürün çıkıştan dışarı itilir.
Lob Pompaları
Lob pompalar, kağıt hamuru ve kağıt, kimya, gıda, içecek, ilaç ve biyoteknoloji dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır. Üstün sıhhi nitelikler, yüksek verimlilik, güvenilirlik, korozyon direnci ve iyi yerinde temizleme ve yerinde sterilize etme (CIP/SIP) özellikleri sundukları için bu çeşitli endüstrilerde popülerdirler. Bu pompalar, tek, iki kanatlı, üç loblu (gösterilmiştir) ve çok loblu dahil olmak üzere çeşitli lob seçenekleri sunar. Döner loblu pompalar temassızdır ve kiraz veya zeytin gibi katı maddeleri zarar görmeden işlemelerini sağlayan geniş pompa odalarına sahiptir. Ayrıca bulamaçları, macunları ve çok çeşitli diğer sıvıları işlemek için kullanılırlar. Islandığında, kendinden emiş performansı sunarlar. Nazik bir pompalama eylemi, ürün bozulmasını en aza indirir. Ayrıca tersinir akışlar sunarlar ve uzun süre kuru çalışabilirler. Akış, proses basıncındaki değişikliklerden nispeten bağımsızdır, bu nedenle çıktı sabit ve süreklidir. Döner loblu pompalar, endüstriyel tasarımlardan sıhhi tasarımlara kadarçeşitlilik gösterir. Sıhhi tasarımlar, hizmete ve özel sıhhi gereksinimlere bağlı olarak daha da bozulur. Bu gereksinimler 3-A, EHEDG ve USDA'yı içerir. Üretici, varsa döner loblu pompalarının hangi sertifikaları karşıladığını size söyleyebilir.
Lob Pompaları Nasıl Çalışır?
Lob pompalar, sıvının muhafazanın iç kısmından aktığı için çalışan harici dişli pompalara benzer. Ancak harici dişli pompaların aksine loblar temas etmez. Lob teması, dişli kutusunda bulunan harici zamanlama dişlileri tarafından engellenir. Pompa mili destek yatakları dişli kutusunda bulunur ve yataklar pompalanan sıvının dışında olduğundan, yatak konumu ve mil sapması ile basınç sınırlıdır.
1. Loblar ağdan çıktıkça pompanın giriş tarafında genişleyen hacim oluştururlar. Sıvı boşluğa akar ve dönerken loblar tarafından tutulur.
2. Sıvı, loblar ve kasa arasındaki ceplerde muhafazanın iç kısmında dolaşır -- loblar arasında geçmez.
3. Son olarak, lobların birbirine geçmesi, sıvıyı basınç altında çıkış portundan geçmeye zorlar.
Lob pompalar, katı maddeleri ürüne zarar vermeden işledikleri için gıda uygulamalarında sıklıkla kullanılmaktadır. Lob pompalarda pompalanan partikül boyutu diğer PD tiplerine göre çok daha büyük olabilir. Loblar temas etmediğinden ve boşluklar diğer PD pompalarında olduğu kadar yakın olmadığından, bu tasarım düşük viskoziteli sıvıları düşük performansla işler. Yükleme özellikleri diğer tasarımlar kadar iyi değildir ve emiş kabiliyeti düşüktür. Yüksek viskoziteli sıvılar, tatmin edici performans elde etmek için daha düşük hızlar gerektirir. Yüksek viskoziteli sıvılarda, nominal hızın %25'i ve daha düşük azalmalar yaygındır.

Vidalı Pompalar
Vidalı Pompa, bir tür döner pompa ve Su Vidası (3-Vidalı Pompa) olarak da adlandırılan mekanik bir cihazdır. Bir vidali pompa, silindirik bir boşluk veya astar içinde dönen ve bir veya daha fazla birbirine geçen vida veya rotor kullanan ve bir noktadan diğerine aktarılmasını sağlamak için yağ veya hidrolik sıvının basıncını artıran pozitif deplasmanlı bir pompadır.


Santrifüj Pompalar
Tasarımlarının basitliği, Santrifüj Pompaların yalnızca düşük bakım gerektirdiği ve genellikle dayanıklı bir tasarım olarak kabul edildiği anlamına gelir. Yatay veya dikey olarak monte edilebilirler ve çok çeşitli farklı ortamlar sunmak için kullanılabilirler. Santrifüj pompalar, düşük güç tüketimi ile yüksek verimliliğe sahiptir.

Çalışma Prensipleri
Santrifüj pompalar, bir merkezkaç kuvveti alanı çalışması yoluyla enerjiyi sıvılara (özellikle sıvılara) iletme yetenekleri ile karakterize edilen hidrolik olarak çalışan makinelerdir. Ana amaçları, basınçtaki bir artış yoluyla sıvıları aktarmaktır. Santrifüj pompalar farklı yapılara sahip olabilir ancak çalışma prensipleri ve akışkan dinamiği özellikleri her zaman aynıdır.
Şematik olarak, santrifüj pompalar, mahfaza içinde dönen bir çarktan oluşur.
Çark, kinetik enerjiyi pompalanan akışkana ileten, tercihen radyal tasarımlı bir dizi kanat içerir.
